Podatki o poslovalnici popotniške agencije Lama
EPRA d.o.o.
Zaloška 143, 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba: univ. dipl. geograf Matej Košir
Telefon: 040 813 677 – med delavniki od 09.00. do 16.00. ure
Mail: info@potovanja-lama.si

Podatki o agenciji
EPRA d.o.o.
Tržaška 249, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 39887910
Matična: 541783
Leto ustanovitve podjetja: 1990
Leto ustanovitve agencije: 2007
Št. licence za opravljanje dejavnosti prodaje turističnih aranžmajev: 879
Št. licence za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev: 878

Programi agencije Potovanja Lama se uradno izvajajo preko našega podjetja EPRA d.o.o.; Potovanja Lama je torej le blagovna znamka podjetja EPRA d.o.o. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji in navodila te agencije in pogoji, opredeljeni v naših programih.

Prijave oz. rezervacije sprejemamo preko email-a (če ga nimate, lahko tudi po navadni pošti), saj smo veliko na poti. Če se vašemu telefonskemu klicu oz. sporočilu ne bomo takoj odzvali, pomeni, da smo na kakšnem potovanju, in sicer brez telefonskega signala ter interneta. Odgovor bo zagotovo prišel in zato vas prosimo za malo potrpljenja. ;)

Lama svetuje

Splošni pogoji poslovanja v pdf obliki

Eat well and travel often...

O nas

Večino svojega prostega časa preživimo na potovanjih, in sicer kot popotniki z nahrbtniki na rami ali pa kot vodniki; priznati moramo, da nam je oboje postalo všeč in nam danes predstavlja kar nekakšen način življenja. Veliko ljudi nas je spraševalo: ”Pa naredite že kakšen program, pa gremo s vami!” In res smo leta 2007 ustanovili agencijo Potovanja Lama, s katero danes odkrivamo ta naš, res čudovit planet. Priznati moramo, da nikoli nismo potovali le zaradi svojega veselja, tako da danes svoje izkušnje in spomine podajamo naprej v obliki različnih potovanj. V večini primerov so vodniki posameznega potovanja tudi avtorji programa, tako da destinacije resnično dobro poznamo. Smo agencija, kjer poštenje nekaj velja, saj nam to veliko pomeni. Poznani smo po dobrih programih in organizaciji, sproščenem vzdušju, vodnikih s pridobljenimi licencami in občutku za skupino, vodnikih, ki uživajo v vodenjih in so sami svetovni popotniki ter znajo v nepredvidljivih okoliščinah ustrezno odreagirati … Nismo agencija, ki bi ponujala vse; ne spodbujamo masovnega turizma, potovanja so nekoliko drugačna od klasičnih, v večini potovanj na pot vzamemo največ do 14 ljudi, destinacije dobro poznamo, občasno na potovanjih najamemo tudi lokalne vodnike in agencije, saj smo prepričani, da s svojim znanjem pripomorejo k večji kvaliteti potovanja, spimo pri domačinih, okušamo lokalno hrano, uporabljamo javni prevoz, na pristen način spoznavamo kulturo … Vsa naša potovanja so skrbno izbrana in vedno pazimo na to, da ne pademo v rutino, ki je v turizmu še kako prisotna; popotništvo ni masovni turizem. Do danes so bili gostje nad našimi potovanji navdušeni in to dokazuje vedno večje število ljudi, ki nam zaupa in se odloči za potovanje z nami. Si morda upaš na kakšno potovanje z nami tudi ti?

Lama o Lami

Láma po wikipediji: (znanstveno ime Lama glama) je žival, podobna kozi in ovci. Na začetku so lame živele v Severni Ameriki, a so se nato zaradi klimatskih sprememb preselile v Južno Ameriko, kjer domujejo še danes. Po karakterju so lame že naravno socializirane in se ne bojijo človeka in lahko z njim celo sobivajo. V primeru izzivanja je njena največja značilnost, po kateri je znana - pljuvanje; nič se bat, ne pljuvamo. ;)

Pomembno

Naša potovanja so primerna za vse mlajše in starejše (študentje, pari, samski, družine z otroci, upokojenci …), ki imajo radi nekoliko drugačen način odkrivanja sveta, spoznavanje domačinov in njihovih navad, za zaljubljence v naravo, čudovite gore, deroče ledeniške reke, fotografske navdušence … za tiste, ki imajo radi avanturizem in trekinge, občasna spanja v šotorih, dolge vožnje, pomanjkanje tekoče vode … Vsem, ki ne marajo masovnega turizma, a se vseeno ne bi radi ponoči zbujali sredi ščurkov in dneve preživljali ob smrdljivi juhi v sumljivo umazani skodelici ;), vsem optimističnim in sproščenim, ki so se pripravljeni prilagajati skupini in so neobremenjeni,  če pride do nepričakovanih zapletov zaradi višje sile ali vremena … Torej vsem popotnikom po duši, ki bi radi spoznali nekaj najlepših kotičkov našega planeta.

Pred vsakim potovanjem, vsaj tistim – nekoliko daljšim, se s skupino dobimo, skupaj pregledamo fotografije in odgovorimo na vsa zastavljena vprašanja, tako da se lahko posameznik na potovanje dobro pripravi.

V primeru, da vašega potovanja ni med našimi skupinskimi odhodi, se lahko dogovorimo za pripravo programa po meri. Organiziramo namreč številna potovanja, ki na naši strani še niso objavljena; Butan, Indija, države Osrednje Azije, Iran, Armenija in Gruzija, Antarktika …

Življenje je ena sama dogodivščina. Hvala, ker jo delite tudi z nami.

Lama svetuje

Koristne informacije in nasveti v pdf obliki

Travel is about the journey, not the destination...