Potopis potovanje okoli sveta

Kdo in kaj
Popotnika Dominika & Igor Osvald, sedemletno potovanje okoli sveta.

Kdaj in kje
Sreda 20.09.2017 ob 18.00. uri, Knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana (3. nadstropje).

Opis predavanja: “Dinamična fotografsko-pripovedna prezentacija Dominike & Igorja Osvalda, ki sta sredi svojih tridesetih rutino vsakdanjega življenja zamenjala za sedemletno potovanje z nahrbtnikom in javnim transportom po Aziji, Avstraliji, Južni Ameriki in sev. Afriki.
Bogata, napeta in čustvena pripoved o sedmih letih drugačnega življenja na potovanju skozi dežele tretjega sveta. O potovanju po kopnem v eni nepretrgani liniji, da se lahko doživi prehajanja med različnimi kulturami in tradicijami; o potovanju med ljudmi in ne med znamenitostmi; o spoznavanju današnjega stanja v posameznih deželah in ključnih faktorjev, ki determinirajo prihodnost teh družb, kultur in tradicij. O nizko proračunski avanturi z javnim transportom in le tistim, kar jima je uspelo stlačiti v nahrbtnik. In o skrivnosti, ki ju je pripeljala domov.”
Po prezentaciji bosta avtorja predstavila tudi nastajanje svoje knjige ENOSMERNA VOZOVNICA, ki vam bo tudi na voljo po promocijski ceni. Ljubitelji potovanj, fotografije in nenavadnih zgodb, VABLJENI, vstop je prost.