Dobrodelno predavanje Tibet & Nepal

Vljudno vas vabimo na dobrodelno potopisno predavanje s popotnikom Matejem Koširjem, ki bo v torek 05.03.2019 ob 18.45. uri v Antonovem domu, na Tržaški cesti 85 v Ljubljani.

Potovanje z vlakom po najvišje ležeči železniški progi na svetu od Pekinga do Lhase in nato nadaljevanje poti po čudoviti tibetanski planoti pod najvišjo goro sveta Mt. Everest je zagotovo skrita želja vsakega pravega popotnika. Vabim vas na mistično potovanje z vlakom od Pekinga do Lase in še naprej z manjšim avtobusom po strehi sveta med številne budistične samostane v samo osrčje veličastnega Tibeta – vse do baznega tabora pod Everestom, kjer se odprejo čudoviti pogledi na osemtisočake in neskončna prostranstva Himalaje. Potovanje sem zaključil v prestolnica Nepala – Katmanduju, kjer sem si ogledal pomembne znamenitosti mesta, ki je zaradi svoje čudovite arhitekture pod zaščito UNESCA.

Namesto vstopnine bomo zbirali prostovoljne prispevke, ki bodo v celoti namenjeni v dobrodelne namene za misijon v Beninu oz. za pomoč dijakom srednjih šol v mestu Natitingou v SZ delu Benina, države v zahodni Afriki.