Japonska

Japonska in gora Fuji

To je posebno potovanje po Japonski in ga priporočamo vsem, ki bi radi doživeli prave jesenske barve na Japonskem. Začeli bomo 4. novembra, in sicer bomo potovali v času, ko bo javor po večini že rdeč, ginki rumen, kar bo našemu potovanju dalo še posebno vrednost; obiskali bomo parke in predele mest, kjer je veliko javorjev in ginkov. Med jesenske barve smo vtkali vrhunce Japonske od Kjota, Nare, Takayame, Matsumota, Tokia in gore, brez katere potovanje ne bi bilo tako posebno – Fuji. Skratka, dodali smo mesta in kotičke Japonske, kjer je jesen še posebej slikovita.

1. DAN: Začetek potovanja na Japonsko
Transfer na letališče iz Ljubljane v Benetke in začetek potovanja na Japonsko, ki bo v znamenju pravih jesenskih barv. S prestopanjem bomo poleteli na Japonsko, natančneje v Tokio.

2. DAN: Japonska
Pozno popoldne ali zvečer bomo sprečali našega lokalnega vodnika Kevina, se vrkcali v vlak ter se zapeljali do Asakuse, kjer bomo zvečer že spoznavati dobrote japonske kuhinje.

3. DAN: Začetek spoznavanja Japonske: RIBJA TRŽNICA, ŽELEZNIŠKA POSTAJA, CESARSKA PALAČA, SKY TREE
Po poznem zajtrku bomo začeli s spoznavanjem največje grosistične ribje tržnice na Japonskem – Tsukiji. Ribjo tržnico prestavljajo, tako da bomo šli morda na novo lokacijo. To ne bo običajen ogled ribje tržnice, saj si bomo z lokalnim vodnikom ogledali del tržnice, kjer poteka prodaja rib na debelo. Nadaljevali bomo do cesarske palače in mimo stare železniške postaje. Povzpeli se bomo lahko na nov televizijski stolp Skytree, ki je z višino 634 metrov najvišja stavba na Japonskem in druga najvišja zgradba na svetu, v času zaključka gradnje. Nočen pogled nad mestom nas bo zagotovo navdušil. V sebi skriva velik nakupovalni kompleks in tudi akvarij.

4. DAN: Tokio, Shibuya, Harajuku
Spoznali bomo Sinjuku in se odpravili v park, kjer bomo občudovali jesenske barve; morda se bomo odpravili v kakšen parki tudi izven samega mesta. Popoldne se bomo napotili še v nakupovalno četrt Shibuya, ki je center mode in trendov za mlade. Iz najboljše točke bomo lahko fotografirali znamenito križišče, ki ga na uro prečka okoli 100.000 ljudi! Prav tako bomo spoznali še najstniško četrt Harayuku.

5. DAN: Prost dan v Tokiu ali DOŽIVETJE GORE FUJI
Želite doživeti goro Fuji oz. Fujisan, ki je s 3776 metri najvišja gora Japonske in ena od treh svetih gora Japonske? Naš cilj bo dolina Owakudani kjer se nahaja aktivna vulkanska cona (trenutno deloma zaprta) in številne fumarole, vroči vrelci in ostali geološki fenomeni. Če bo vreme lepo, se nam bo ponudilo nekaj lepih pogledov na goro Fuji. Vrstni red ogledov v Tokiu bomo spremenili tako, da gremo v okolico gore Fuji. Ta izlet stane 65 eur na osebo!

6. DAN: MATSUMOTO
Dopoldne se bomo odpravili v Matsumoto, popoldne pa si bomo ogledali enega najlepših gradov Japonske – Matsumotojō. Notranjost gradu je izredno avtentična in je brez železobetona. Sprehodili se bomo po nekaj strmih stopnicah in občudovali odprtine za metanje kamnov na sovražnika ter odprtine za strelce in lokostrelce. Iz 6. nadstropja se ponuja lep razgled nad mestom in okolico. Ogledali si bomo še muzej in se seznanili z zgodovino Japonske. Tudi zvečer se bomo lahko odpravili do gradu, saj je lepo osvetljen.

7. DAN: Matsumoto – TAKAYAMA
Po zajtrku se bomo odpravili v Takayamo. Mesto je zaslovelo in si pridobilo bogastvo po visoko kvalitetnem lesu, ki se nahaja v okolici in po izjemno sposobnih tesarskih mojstrih. Takayama je znana tudi po zelo lepo ohranjenem mestnem jedru, ki si ga bomo tudi ogledali. Odpravili se bomo na obrobje mesta in občudovali jesenske barve.

8. DAN: HIDA FURUKAWA
Najprej se bomo sprehodili po tržnici Takayame, potem pa se bomo opravili še v sosednjo mestece – Hida Furukawa, ki nas bo navdušil z dvema muzejema, prvi je posvečen spomladanskemu festivalu, drugi pa tesarskim mojstrom. Popoldne se bomo vrnili v Takayamo.

9. DAN: DANTAKAYAMA – KJOTO
Po zajtrku se bomo odpravili v Kyoto, kjer se bomo najprej zapeljali z ekspresnim vlakom, nato pa še s šinkansnom, da bomo lahko začutili hitrost japonskih vlakov. Odpravili se bomo še v vzhodni del Kyota, kjer bomo začeli z ogledom enega izmed najbolj poznanih templjev na Japonskem – Kiyomizudera; leta 1994 je bil tempelj dodan na seznam UNESCO-ve dediščine svetovne – za popolno doživetje dodajte še jesenske barve … Tempelj Kiyomizudera je najbolj znan po svojem lesenem odru, ki je visok kar 13 metrov. Popoldne se bomo sprehodili še po četrti Higashiyama, ki je ena izmed najbolje ohranjenih zgodovinskih četrti Kyota in po četrti Gion, kjer nam lahko z nekaj sreče pot prekriža tudi kakšna geiša. Zvečer se bomo lahko opcijsko odpravili še na predstavo z gejšami.

10. DAN: KJOTO – zlati tempelj, jesenske barve ob svetiščih, gejše
Najprej se bomo odpravili na zahodno obrobje Kjota, v prijetno četrt Arashiyama. Območje je priljubljena destinacija že vsaj od konca 8. stoletja, ko so plemiči uživali v njegovem naravnem okolju. Arashiyama je priljubljena spomladi, hkrati pa tudi v sezoni jesenskih barv. Zagotovo nas bo najbolj navdušil ogled zlatega paviljona Kinkakuji. Zgornji dve nadstropji sta v celoti obdani z zlatimi lističi. Zvečer se bomo odpravili v četrt, kjer upamo, da bomo z veliko verjetnostjo videli kakšno gejšo in/ali maiko. Vemo, kje imajo poslovneži sestanke, in seveda nič ne skrivajo, da imajo pri večerji še kakšno gejšo ali maiko, saj je razkošje potrebno pokazati.

11. DAN: NARA – prva stalna prestolnica Japonske
Za začetek si bomo ogledali svetišče Fushimi Inari, ki nas bo navdušilo z več stotimi oranžnimi toriji. Svetišče je najpomembnejši kraj čaščenja šintoistične boginje riža Inari. Zapustili bomo Kjoto in se odpravili v Naro. Navdušila nas bo največja lesena zgradba na svetu, tempelj Todaiji, ki v sebi skriva enega največjih kipov Bude na Japonskem. Tempelj je iz leta 1692, prvotno pa je bil še za tretjino večji! Uživali bomo v sprehodu po parku pravih jesenskih barv, po katerem se prosto pase čreda jelenov. Popoldne se bomo odpravili v Kjoto.

12. DAN: Pohod po poti Yamanobe-no-Michi
Za konec potovanja smo prihranili še izjemen pohod, in sicer Yamanobe-no-Michi v okolici Nare. Pot po podeželju v jesenski odeji barv bo nekaj posebnega. Pot je pretežno ravninska in dolga okoli 17 kilometrov in se vije ob številnih poljih, rastlinjakih in sadovnjakih ob vznožju svetih gora, znamenitega starega torija, ki jih ne vidimo praktično nikjer drugod, ob templjih in svetiščih. Sledi bo še zaključna večerja.

13. DAN: KONEC NEPOZABNEGA POTOVANJA PO JAPONSKI
Z vlakom se bomo odpravili na letališče v Tokiu, sledila bo prijava na let, nato pa bomo z vmesnim prestopanjem poleteli do Benetk. Sledil bo le še transfer do Ljubljane. Prihod domov je predviden 13. ali 14. dan.

Lama svetuje

Daljši opis potovanja, koristne informacije in nasveti v pdf obliki!

Eat well and travel often...

Odhodi

04.11. – 17.11.2017 / 14 dni, zbiramo prijave.

Lama opozarja

Pohitite s prijavami zardi ugodnih letalskih kart!

Cena

Cena potovanja po Japonski: 2.390 eur na osebo in vključuje:

 • Prevoz na bližnje letališče iz Ljubljane in nazaj;
 • Povratno letalsko karto na relaciji Benetke – Tokio, Osaka – Benetke z vsemi taksami;
 • Vse nastanitve v hostlih, 2x dvoposteljne sobe, japonskih gostiščih in 1x v hotelu;
 • Vse transferje po Japonski z vlaki, avtobusi, šinkansnom, ves mestni promet;
 • Vstopnine v tempelj Todaiji, vsa svetišča in templje v Kyotu skladno s programom in v grad v Matsumotu;
 • Lokalnega in slovenskega vodnika ter organizacijo potovanja;
 • Cena velja ob prijavi min. 14 prijavljenih.

  V ceno ni vključeno:

 • Prehrana, ki ni vključena v program, morebitnih vstopnin izven programa, predstave geiš, informativno 25 eir, nekajkrat bomo deponirali prtljago na železniški ali avtobusni postaji (300 – 600 ¥), vstopnina za Sky tree cca. 18 eur. Večina hostlov in hotelov se nahaja blizu železniških postaj, ob doplačilu je možen transfer do hostla ali hotela, če so 3 ali 4 osebe v taksiju je informativna cena transferja 3 – 5 eur na osebo. Morebitna doplačila: Zavarovanje rizika odpovedi, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Dvoposteljna soba v hotelu ali njihovih penzionih in gostiščih ves čas potovanja 250 eur na osebo.
 • Minimalno število prijavljenih je 8 oseb, maksimum pa 18 oseb. V primeru manjše skupine (8 – 13 oseb) je potrebno doplačilo v višini 120 eur na osebo.

Lama varčuje

Cena potovanja je zelo ugodna!

Pomembno

Pomembno: Pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov, zelo redko se lahko zgodi, da je kakšno svetišče zaprto zaradi obnove.
Če bi radi doživeli dražbo tun na ribji tržnici Tsukiji nas kontaktirajte. Na recepciji hostla ali hotela si boste naročili taksi, ki vas bo pripeljal pred vrata čakalnice. Priporočamo odhod iz hotela ali hostla ob 2.30. uri zjutraj. Ogled je omogočen samo 120 osebam na dan; razdeljeni v dve skupini. Prvih 60 ima ogled ob 5.25 – 5.50. uri, druga skupina pa od 5.50. – 6.15. ure. Rezervacije niso možne.

Ob rezervaciji oz. prijavi na potovanje je potrebno plačati akontacijo v višini 200 eur na osebo. Z akontacijo si zagotoviš mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih akontacij zagotovimo odhod. V primeru, da za potovanje ne zberemo dovolj prijav, akontacijo zagotovo vrnemo. Ko bo potrjeno minimalno število udeležencev (8 oseb), bomo šli v nakup letalskih kart. Preostali znesek bo potrebno plačati najkasneje en mesec pred odhodom na potovanje. Cena se lahko spremeni v primeru spremembe cene letalske karte, zato je priporočljiva čimprejšnja prijava.

Svetujemo sklenitev zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Glede podatkov o boleznih, ki se pojavljajo na samem območju potovanja, priporočamo obisk internetne strani Zavoda za zdravstveno varstvo.

Lama obvešča

Skupina: 8 – 18 oseb.

Viza: Slovenci za potovanje na Japonsko ne potrebujemo vizuma.

Nasvet: Japonska nudi toliko novosti, kot potovanje na kakšen drug planet.

Namig: Veliko vstopnin v programu je vključenih v ceno.

Lama potuje

Vreme in kdaj na pot:
Japonska ima več različnih podnebnih tipov, letni časi so izraziti, Japonsko podnebje pa lahko razdelimo na štiri različna območja, in sicer na območje ob Tihem oceanu in na območje Japonskega morja, ki imata veliko količino padavin, v notranjosti otoka je padavin malo, JZ otoki imajo subtropsko podnebje. Za vsa območja je značilno deževno obdobje zgodaj poleti, poletje traja od junija do septembra, v poletnih mesecih so značilni JV topli vetrovi, pozimi pa hladni SZ vetrovi iz Kitajske.

Vtisi potnikov