Transsibirska železnica

Od Moskve do Pekinga

Za vas smo pripravili nepozabno potovanje po tirih transibirske in transmongolske železnice od Moskve do Pekinga. Popeljali vas bomo skozi izjemne pokrajine Sibirije, Mongolije in Kitajske. Prikazali vam bomo izjemno kulturo treh dežel, preko katerih je speljana najslavnejša transibirska železnica. Potovanje ponuja neizmerno veliko zanimivih fotografskih motivov, od postankov vlaka na postajah in vrvež na njih, izjemnih mest ob železnici kot so Irkutsk, Ulan Bator in Peking. Na vseh pomembnih lokacijah imamo lokalne vodnike.

1. DAN: LJUBLJANA ali bližnje letališče – MOSKVA
Let iz Dunaja v Moskvo. Pristanek na letališču Šeremetjevo in transfer (to pomeni, da vas pričaka voznik z napisom vašega priimka in/ali imena na listu, v tem primeru na izhodu letališča, ko boste opravili carinske formalnosti) do hotela Ismailovo Alfa. Nočitev. Trenutno je predviden pristanek na Šeremetjevo ob 18:30, kar pomeni, da boste imeli po transferju z letališča do hotela tudi čas, da se boste z metrojem zapeljali na Rdeči trg in doživeli večerni utrip mesta.

2. DAN: MOSKVA
Prtljago bo možno shraniti v hotelu do odhoda. Po zajtrku bo sledilo 3-urno vodenje v angleškem jeziku po zgodovinskem centru Moskve. Z metrojem se boste zapeljali v središče mesta in si z vodnikom ogledali Kremelj. Prosto popoldne, z metrojem se boste zapeljali do hotela in na železniško postajo Jaroslav. Transsibirska železnica je bila zgrajena med leti 1891 do 1916 in je mreža železnic, ki povezuje evropski del Rusije in pokrajine Ruskega Daljnega vzhoda. Dolžina železnice do Pekinga je skoraj 8.000 kilometrov. Odhod vlaka okoli pol noči, nastanitev v štiriposteljnih kabinah, opcijsko v dvoposteljnih kabinah.

3. in 4. DAN: NA VLAKU
Približali se boste gorovju Ural, ki ločuje Evropo od Azije. Iz mešanih gozdov boste prišli na območje tajge in gozdne stepe. S transibirsko železnico se peljete mimo Jekaterinburga, kjer so umorili carja Nikolaja II in njegovo družino. Sledila bo vožnja skozi stepsko pokrajino Zahodno Sibirskega nižavja.

5. DAN: KRASNOJARSK
Prihod v Krasnojarsk je predviden ob 12.52. uri, nato pa bo sledil transfer do hotela Onegi, ki leži v centru mesta ob reki Jenisej. Po namestitvi vas bo čakalo tri urno vodenje po Novosibirsku, hkrati pa si boste tudi ogledali odličen etnografski muzej. Sledi nočitev.

6. DAN: SIBIRIJA
Sledil bo transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 13:25. uri. Ta del potovanja bo danes še posebej slikovit.

7. DAN: BOLSCHOJE GOLOUSTNOJE
Zjutraj ob 07.37. uri boste prispeli v najlepše mesto Sibirije – Irkutsk, nato pa bo sledil transfer z avtom ali minibusom v ribiško vas Bolschoje Goloustnoje. Nastanjeni boste v tipičnem lesenem hotelu Ussádba Achótnika (4-posteljna soba TWC) na brežini, in sicer s pogledom na vas in veliko Bajkalsko jezero. Zajtrk ni vključen v ceno.

8. DAN: BAJKAL 
Prosto do odhoda za mirno doživljanje vodnjaka našega planeta v vasi Bolschoje Goloustnoje. V okolici se ponujajo čudovite pešpoti ob Bajkalskem jezeru. Ob okoli 18.30. uri se boste poslovili od Bajkala in sledil bo transfer z avtom ali minibusom do istega prenočišča v Irkutsku.

9. DAN: IRKUTSK
Zajtrk. Ob okoli 10.00. uri boste imeli tri urno vodenje po mestu z obiskom ene od obnovljenih vil dekaberistov, vstopnina ni vključena. Prosto popoldne.

10. DAN: V MONGOLIJO
Zjutraj bo transfer na železniško postajo, odhod vlaka pa je ob 08.14. uri. Vožnja s transmongolsko železnico. Vlak nima restavracije, v Nauškiju pa je daljši postanek in tam boste lahko kupili živila v nekaj manjših trgovinah.

11. DAN: ULAN BATOR 
Prihod vlaka v Ulan Bator, prestolnico Mongolije, je predviden zjutraj ob okoli 06.50. uri. Sledil bo transfer do hotela Platinum (3*), ki leži v zgodovinskem centru mesta. Vodnik bo prišel po vas ob okoli 09.30. uri in nato boste peš in sicer 4 ure preživeli z vodnikom po zgodovinskem centru mesta. Odpravili se boste do Gandan templja, kjer boste lahko opazovali jutranje ceremonije menihov. Nadaljevali boste z ogledom glavnega trga Suhe Bator. Priporočamo vam, da se za kosilo odpravite v restavracijo Monet, in sicer iz 17. nadstropja je odličen pogled na mesto. Zvečer smo za vas vključili še folklorni program od 18.00. – 19.15. ure, nato pa vam predlagamo, da se odpravite še v kakšno restavracijo na mongolsko večerjo. Transferji niso vključeni v ceno.

12. DAN: ULAN BATOR – NARAVNI PARK TERELJ
Dopoldne vas bo voznik zapeljal okoli 100 km vzhodno od Ulan Batorja, kjer boste srečali preproste nomade in njihovo življenje. Prenočili boste v jurti, ki je v kampu, in sicer jurti, ki je bila zgrajena, kot v času Džingiskana. Tukaj ni elektrike, zato imejte s seboj čelno svetilko, prav tako ni coca cole, ;) hrana bo tipična mongolska in prvovrstna. Občutek boste dobili, da je imel kuhar precej strahu, da ne bi pripravil jedi najbolje, sicer bi ga Džingiskan obglavil. Obiščete lahko šest različnih »kampov«, šolo, knjižnico, kamp, kjer vzrejajo kamele, vojaško postojanko, šamanski kamp in jurte, ki služijo verovanju.

13. DAN: TERELJ – ULAN BATOR
Po zajtrku boste imeli vodenje po kampu. Na poti nazaj se boste ustavili še pri največjem spomeniku Džingiskana, ki je tudi največji spomenik jezdeca na svetu. Nanj se lahko tudi povzpnete, vstopnina ni vključena. Nočitev v hotelu Platinum.

14. DAN: NA VLAKU, PUŠČAVA GOBI
Transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 07.30. uri za Peking.

15. DAN: PRIHOD V PEKING
Prihod v Peking, in sicer na zahodno železniško postajo je predviden ob 11.40. uri. Transfer do čudovitega tradicionalnega hotela View v tipično kitajsko četrt z ozkimi ulicami – kjer boste imeli – China live! Zadnji del poti, in sicer približno 250 m se boste peš sprehodili do hotela, saj se hotel nahaja v lepi ozki ulici, kjer ni možen dostop s taksijem.

16. DAN: PEKING 
Ob okoli 08.00. uri se boste priključili skupini z angleško govorečim vodnikom in se podali do mogočnega Kitajskega zidu, ki se vije več kot 3400 kilometrov daleč skozi severno Kitajsko. Zgraditi so ga dali cesarji dinastije Ming med 14. in 16. stoletjem. Je edina gradbena stvaritev na zemlji, ki jo je s prostim očesom mogoče videti z lune. Do kitajskega zidu vozi tudi gondola, ki stane 100 RMB (okoli 15 eur, ni vključeno v ceno potovanja). Nadaljevali boste z ogledom znamenitih grobnic dinastije Ming, kjer je pokopanih trinajst njenih cesarjev. Edini grob, ki je danes odprt za javnost, je grob cesarja Wanlija, ki je spremenjen v muzej, v katerem so shranjene čudovite starine in umetnine iz časa Mingov. Na poti boste imeli tudi kosilo. Do hotela vas bodo pripeljali ob okoli 17.00. ure. Časi so okvirni, morda bo odhod zgodnejši glede na promet, o tem vas bodo pravočasno obvestili.

17. DAN: PEKING 
Priključili se boste skupini (angleško govoreči vodnik) in obiskali Prepovedano mesto, Poletno palačo in Nebeški tempelj. Vključeno je kosilo in vstopnine. Izlet bo trajal informativno od 08.00 do 18.00. ure, vmes pa boste imeli dva postanka za nakupovanje. Izlet stane 90 eur na osebo in vključuje vstopnini, kosilo, transfer in vodenje. Ob okoli 22.30. ure bo sledil transfer na letališče in polet v Moskvo ob 02:30. uri (to je že 18. dan).

18. DAN: MOSKVA – DUNAJ (bližnje letališče) 
Pristanek v Moskvi je predviden ob 06:40. uri, nato pa bo sledil še let na Dunaj, kamor boste prispeli ob 11.15. uri.

Lama svetuje

Koristne informacije in nasveti v pdf obliki!

Nikoli ni prepozno za popotniško dogodivščino...

Odhodi

Več odhodov / 18 dni, zagotovljen odhod ob prijavi vsaj dveh gostov.
18.07. – 04.08.2018
04.08. – 21.08.2018
01.09. – 18.09. 2018

Lama opozarja

Pohitite s prijavami zardi ugodnih letalskih kart!

Cena

Cena potovanja po transibirski železnici v dvoposteljni sobi: pri 4 – 8. potnikih znaša 3.099 eur in vključuje:

 • Lete: Dunaj – Moskva in Peking – Moskva – Dunaj s taksami;
 • Povabilo v Rusijo in registracija;
 • Vabilo in voucher za Mongolijo in potrebno dokumentacijo za Kitajsko;
 • Vožnjo z vlakom v 2. razredu v 4 posteljnih kabinah;
 • Prenočišča po programu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom (razen na vlaku!), hoteli in penzioni imajo lokalno kategorizacijo, jurta je 4 posteljna;
 • Vse transferje skladno s programom;
 • Lokalne vodnike skladno s programom v Krasnojarsku, Irkutsku in Ulan Batorju;
 • Organizacijo potovanja.

V ceno ni vključeno:

 • Hrana, ki ni vključena, stroški osebne narave in vse, kar ni navedeno pod vključeno;
 • Vize (ruska, mongolska in kitajska informativno vsaka informativno 200 eur), mi vam bomo priskrbeli vso dokumentacijo, da si boste sami uredili vize;
 • Metro v Moskvi in Pekingu, vstopnine v muzeje, stroški osebne narave;
 • Izlet v Pekingu do kitajskega zidu in ogled Mingovih grobnic s vstopninami in kosilom cca. 90 eur;
 • Izlet v Pekingu Prepovedano mesto, Poletna palača in Nebeški tempelj, vključeno je kosilo in vstopnine – cca. 85 eur;
 • Transfer na letališče Dunaj in nazaj;
 • Program smo naredili po voznem redu, ki je veljal za leto 2017, možna je kakšna manjša sprememba programa, ne vsebinska, da se razume.

Možna doplačila:

 • Rziko odpovedi potovanja v vrednosti 5,24% vrednosti potovanja;
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki je obvezno;
 • Dvoposteljna kabina na vlaku, informativno 590 eur na osebo.

Lama varčuje

Cena vključuje praktično vse!

Pomembno

Ob rezervaciji na potovanje je potrebno plačati akontacijo v višini 250 eur na osebo.

Priročne informacije: prosimo upoštevajte, da so ure, navedene v programu, lokalni časi krajev, kamor boste potovali ali iz njih odpotovali. Potuje se z letalom, vlakom in s kombijem. Nastanjeni boste v dvoposteljnih sobah v hotelih oz. penzionih lokalne kategorizacije, nastanitev v jurti je štiriposteljna, prav tako so štiriposteljne tudi kabine na vlaku. Na vlaku je restavracija, na nekaterih krajših odsekih (to pomeni npr. cca. 300 km) je ni; hrano boste lahko kupili v kioskih ali pri babuškah. Na vlaku je tudi topla voda in ogrevanje. Možna je krajša varianta, da izpustite 3 dni in se priključite v Novosibirsku! Cena 15 dnevnega potovanja od Novosibirska do Pekinga je od 2.790 eur na osebo! V času od oktobra do maja je cena potovanja nižja za 100 eur na osebo! Tudi v jesenskem, zimskem in spomladanskem delu leta ima potovanje s transsibirsko železnico svoj čar. Dežele, kjer boste potovali so varne, kot povsod pa morate biti pozorni na osebno lastnino.

Slovenci za potovanje po Rusiji, Mongoliji in Kitajski potrebujemo vizume. Za pridobitev viz potrebujete vsaj 6 mesecev veljaven potni list, ki ne sme biti poškodovan, po tri osebne fotografije in izpolnjene obrazce, ki vam jih bomo predhodno poslali mi. Zaradi zapletenih postopkov pridobivanja ustrezne dokumentacije za vize priporočamo čimprejšnjo prijavo.

Svetujemo sklenitev zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Glede podatkov o boleznih, ki se pojavljajo na samem območju potovanja, priporočamo obisk internetne strani Zavoda za zdravstveno varstvo.

Lama obvešča

Skupina: 4 – 8 oseb.

Viza: Slovenci za potovanje po Rusiji, Mongoliji in Kitajski potrebujemo vizume.

Nasvet: Pa na fotoaparat ne pozabiti. ;)

Namig: Izkoristite edinstveno priložnost za sanjsko potovanje po najslavnejši železnici na svetu.

Lama potuje

Vreme in kdaj na pot:
Najbolj primeren čas za potovanje po transibirski železnici so poletni meseci, ko je vreme dokaj stabilno in toplo. Tudi jesenski meseci so prijetni, a noči postajajo vedno bolj hladne. V poletnih mesecih lahko čez dan pričakujemo temperature okoli 15 – 20 °C, ponoči je hladneje.